About

P1030399

Dr. Luc Peters is gespecialiseerd in vraagstukken omtrent clichés in organisaties. Via kunstvormen als film en architectuur opent hij de wereld van organisatie op manieren die anders verborgen voor ons blijven. Hierbij staan aspecten als identiteit, team-dynamiek, management en vooral denken centraal. Dit vertaalt hij naar nieuwe concepten voor organisatie, maar ook voor kantoren en kantoorinrichtingen.  Hij creëert hiermee mogelijkheden om het denken in organisaties terug te brengen. Hij verlaat de platgetreden paden van stappen-plannen en standaard-modellen en andere cliché-matige aanpakken die veel tijd en geld kosten, maar geen rendement opleveren.

Hij studeerde filosofie, bedrijfskunde en marketing. Al ruim 30 jaar is hij actief als manager, voor diverse organisaties, zowel profit als non-profit. Graag combineert hij werk met studie, en is daarbij continu geïntrigeerd door alles wat er om hem heen gebeurt. Hij is een vaste deelnemer aan international conferenties zoals EGOS of SCOS en geeft lezingen over de hele wereld, van Kopenhagen tot Sydney en van Montreal tot Istanbul.

Vanaf jonge leeftijd is hij actief als rock-drummer, heeft in diverse bands gespeeld, platen gemaakt en al datgene wat verbonden is met het muzikanten-leven. Behalve in muziek is hij geïnteresseerd in film, architectuur , fotografie, schilderkunst en eigenlijk alles wat ons de wereld laat ervaren op manieren die nieuw voor ons zijn. Momenteel werkt hij als manager, als adviseur, geeft les aan business-school, geeft gast-lezingen/colleges en is muzikant. Tussen zijn reizen en avonturen woont en werkt hij in Nederland.

Samen met de Canadese professor Anthony R. Yue heeft hij een boek geschreven over organisatie en spiegels (In the Mirror) dat begin 2017 internationaal zal worden uitgegeven door Cambridge Scholars Publishers. Verder heeft hij een boek geschreven genaamd (dis)CONNECTION). Dit boek komt naar verwachting in 2017 uit. De vertaling van Cliché & Organisatie is in februari2016 uitgebracht door Cambridge Scholars Publishing. Hij is ook mede-organisator en curator van het twee-jaarlijkse film-festival CORPORATE BODIES waarvan de eerste editie in februari 2016 in Den Haag heeft plaatsgevonden. Het wordt georganiseerd in samenwerking met oa. het Haags filmhuis en de Haagse Hogeschool.

Hij heeft ook een boek geschreven over de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Het boek is het resultaat van een langjarige studie naar het werk van deze architect en diverse studiereizen. Het boek genaamd Frank Lloyd Wright – NOMAD behandelt op een filosofische manier de contemporaine problematiek waar architectuur mee geconfronteerd wordt. Dit draait om de thematieken: beweging, vergankelijkheid en dierlijkheid. Gebruik makend van filosofische concepten als nomadologie, gladde ruimtes en rizomatique worden deze begrippen filosofisch ondervraagd. Het boek is een combinatie van woorden en beelden. De beelden/foto’s zijn gemaakt door kunstenares Huubke Rademakers. De foto’s refereren aan het Wasmuth fotoboek van 1911. Het boek komt naar verwachting in 2015 uit.

Zijn boek/proefschrift Cliché en Organisatie, denken met Deleuze & film is verkrijgbaar in de boekhandel, via het web of via uitgeverij IJzer, en is in 2015 genomineerd voor boek van het jaar door OOA (de Orde van Organisatie Adviseurs)

Luc is associate van De Nijs Heijnen
http://www.denijsheijnen.nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s